logo admin

Kefírová kultúra na 1 l

Kefírová kultúra na 1 l

Cena (bez DPH)
€ 1,40
DPH (20%)
€ 0,28
Cena (s DPH)
€ 1,68

Sušená kultúra na priame očkovanie 1 litra mlieka. Možnosť viacnásobného preočkovania. Použitie: výroba kefírového mlieka.

Dostupnosť:
Na sklade

Použitie kultúry na výrobu kefírového mlieka:

  • na výrobu použiť surové mlieko, ktoré je nutné tepelne ošetriť pri teplote min. 90 oC s výdržou 2-3 minúty, alebo kúpené trvanlivé mlieko
  • teplotu mlieka vytemperovať na 23-30 oC, obsah sáčku vysypať do 1 litra mlieka, dobre zamiešať
  • kultivovať (nechať stáť bez miešania) pri teplote 23-30 oC (optimum 25 °C) po dobu 16-20 hodín
  • po ukončení kultivácie výrobok uložiť na niekoľko hodín do chladničky, čím sa dosiahne jeho optimálna konzistencia a chuť

Upozornenie: Pred konzumáciou kefírového mlieka oddeliť z neho 2 lyžice, ktoré možno využiť na ďalšie zaočkovanie mlieka. Pri dodržaní hygienických podmienok je možné týmto spôsobom dosiahnuť niekoľkonásobné preočkovanie (5-10 krát). Potom je potrebné opäť použiť originálnu kultúru, aby bolo zaistené správne zaistenie mikroflóry.

 

Balenie:
vrecúško na 1 liter mlieka
Skladovanie a trvanlivosť:
trvanlivosť najmenej 6 mesiacov od dátumu výroby pri teplote skladovania 4 °C
Zloženie:
sušené mlieko, laktóza, kmene: Lactobacillus lactis subsp. lactis a cremoris, Lactobacillus lactis subsp. diacetylactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus kefir, Kluyveromyces marxianus, Candida kefir. Kultúra neobsahuje GMO.
Komentáre môžu pridávať iba registrovaní používatelia. Prosím najprv sa prihláste.
 
Powered by Phoca Cart

Dodanie tovaru

  • osobne (pri väčších zásielkach)
  • poštou, kuriérom (formou dobierky)
  • priamy predaj v budove VÚM

Príjem objednávok

  • obchodný úsek: tel.: 041/7072101; e-mail:
  • sekretariát: tel.: 041/7072113; fax: 041/5252002, e-mail: