logo admin

Prvovýroba mlieka

Odborná pomoc poľnohospodárskym podnikom v oblasti výroby, ošetrenia mlieka a jeho spracovania je dôležitou súčasťou činnosti ústavu počas celého obdobia existencie ako:

  • technologická odborná pomoc pri získavaní a ošetrení mlieka – hygienické a sanitárne režimy, zásady používania čistiacich a dezinfekčných prostriedkov a pomoc pri spracovaní mlieka v poľnohospodárskych podnikoch
  • vypracovanie návrhov na zariadenie a vybavenie agrolaboratórií v poľnohospodárskych podnikoch a zaškolenie pracovníkov
  • vykonávanie fyzikálnych, chemických a mikrobiologických vyšetrení surového mlieka vrátane vyšetrenia obsahu somatických buniek a teploty tuhnutia mlieka využitím najmodernejšej zahraničnej techniky
  • súčinnosť pri aplikácii nových progresívnych poznatkov pri výrobe a ošetrení mlieka
  • návrhy a odporúčania na zlepšenie kvality mlieka v jestvujúcich výrobných podmienkach
  • odborná pomoc a riešenie problémov pri spracovaní mlieka v poľnohospodárskych podnikoch
  • školenia a poradenská činnosť pre personál salašov – zlepšenie technológie, výťažnosti, znižovanie strát, hygiena, sanitácia, zvýšenie kvality syra
  • stanovenie hygienickej nezávadnosti vyrábaného mlieka (ťažké kovy, pesticídy a iné)
  • vypracovanie návrhov a spracovanie realizačných zámerov finalizácie mlieka v poľnohospodárskych podnikoch
 

Vytlačiť E-mail